10,000 HOURS creates a movement for social change by organizing events for the most vulnerable people our society.

Wij geloven in een samenleving waarin communities hun kennis en netwerk delen om maatschappelijke problemen te lijf te gaan. Sociale verandering is nodig en het belang om ons in te zetten voor inclusiviteit en diversiteit binnen onze maatschappij is groter dan ooit. Samen met jongeren, festivals, het bedrijfsleven en het onderwijs bundelen we onze krachten om eenzaamheid tegen te gaan, kwaliteitsonderwijs en zorg te bevorderen.


In 2010 organiseerde 10,000 HOURS haar eerste event om kwetsbare mensen mee te laten genieten van de energie van de dansvloer. Het gevoel van saamhorigheid onder festivalgangers werd ingezet om eenzame mensen in de omgeving te helpen.


Het was onze ambitie om 10,000 uur vrijwilligerswerk te doneren. Inmiddels is dat ruim 65,000 uur en hebben we samen met vrijwilligers een movement voor sociale samenleving gecreëerd. Naast festivals sluiten ook bedrijven en het onderwijs zich aan. Samen zetten we talenten in om maatschappelijke problemen in de buurt aan te pakken.

> 50 VOLUNTEERDAYS

65,000 HOURS OF VOLUNTEER WORK

Waarom sociale verandering nodig is

Meer dan de helft van de ouderen in Nederland voelt zich eenzaam en dit neemt alleen maar toe. Het aantal daklozen is in tien jaar tijd verdubbeld en onder jongeren is dat aantal verdrievoudigd. Van het aantal mensen met een beperking voelt bijna 70% zich eenzaam.


Het belang om ons in te zetten voor inclusiviteit en diversiteit binnen onze maatschappij is groter dan ooit. Samen met jongeren, festivals, het bedrijfsleven en het onderwijs bundelen we onze krachten om eenzaamheid tegen te gaan, kwaliteitsonderwijs en zorg te bevorderen.

Ons team

Reinoud Beimers
Reinoud BeimersGeneral Manager
Jeske Eekelaar
Jeske EekelaarProgramma Manager
Vera Donkers
Vera DonkersCommunicatie Manager
Marissa van Beurden
Marissa van BeurdenProject Manager
Stefan Beek
Stefan BeekProject Manager
Nienke Basslé
Nienke BassléSenior advisor

Ons bestuur

Carlijn Lindemulder
Carlijn Lindemulder
Ynzo van Zanten
Ynzo van Zanten
Hendrik-Jan Overmeer
Hendrik-Jan Overmeer
Chris van Overbeeke
Chris van Overbeeke
Boudewijn Wijnands
Boudewijn Wijnands