#boterkaaseneieren

MEEDOEN MET #BOTERKAASENEIEREN

De inschrijving voor #boterkaaseneieren is helaas gesloten. Stay up to date via Instagram!


Ga met ons de strijd tegen eenzaamheid aan. Met dit initiatief van 10,000 HOURS en ID&T willen we in de zomer van 2020 samen met jou een verschil maken. Hoe? We spelen door het hele land raamspellen met ouderen! Doe je mee? 


  1. Claim jouw gratis toolkit en speel een raamspel met een oudere in je straat of met je eigen opa en oma. Denk aan een potje Boter, Kaas en Eieren of een ander tof spel dat je via het raam kan spelen! In de speciale toolkit die we naar je toesturen zit alles wat je nodig hebt voor een middag coronaproof spelplezier!
  2. Deel jouw spelletjes-moment op Instagram met de #boterkaaseneieren en challenge drie vrienden om zich aan te sluiten bij de movement.

Join samen met deze festivals de strijd tegen eenzaamheid!

Festivals #boterkaaseneieren

TIPS & TRICKS:Als je meedoet aan #boterkaaseneieren, lees dan deze tips & tricks goed door! Houd je te allen tijde aan de richtlijnen van de overheid.


  1. Neem vooraf contact op met de oudere met wie je het spel gaat spelen. Spreek een dag en tijdstip van te voren goed af. 
  2. Ga alleen naar een verzorgingshuis wanneer je daar een direct contact hebt. Iemand die je kent die daar werkt en die jou toestemming heeft gegeven. In deze tijden raden we het je af om zomaar langs te gaan.
  3. Bedenk wat de beste manier is om tijdens het spel te communiceren met de oudere via het raam. Denk bijvoorbeeld aan: bellen, een notitieblokje gebruiken, het raam aan de bovenkant openklappen mits dat veilig is.
  4. Denk na over hoe je jouw video wil opnemen waarmee jij weer drie vrienden nomineert en uitdaagt via Instagram met de #boterkaaseneieren! Misschien wil je wat beelden maken van het raamspel. Vergeet niet om @10_000hours, @offical_idt en @hashtagboterkaaseneieren te taggen!
  5. Speel het spel veilig en houd je aan de 1,5m regel.
  6. Respecteer elkaar en de omgeving, laat alles na het spelen schoon achter.


Deze creatieve spellen bedachten deelnemers van #boterkaaseneieren

PHOTOBOOTH

Teken je mooiste, leukste, grappigste creatie op het raam, ter hoogte van de persoon aan de andere kant. Ready? Poseren maar!

Pictionary

Teken in puntjes het moeilijkste woord dat je kan bedenken op het raam en laat je tegenstander letters raden. Bij elke fout geraden letter teken je een onderdeel van het galgje. Bij elk goed antwoord plaats je de letter op de puntjes.

Punt en streep

Zet een rooster van puntjes op het raam. Jij en je tegenspeler zetten om de beurt een verticale of horizontale streep tussen de puntjes. Degene met de meeste vierkanten wint!

#boterkaaseneieren is een initiatief van: