Voor alle liefhebbers, alle rauwdouwers,

Allereerst: Hoe gaat het met je? Het is al even geleden dat we elkaar vast hebben kunnen houden. Zo vanzelfsprekend als de dingen eerst waren, zo bijzonder zijn ze nu. Een dag op je favoriete festival, een arm om je heen. Momenten die we koesteren. Waar we reikhalzend naar uitkijken.


Met de hele corona-problematiek is een kwade kracht nog duidelijker zichtbaar, misschien herken je het wel. Dat monster dat zich in je koppie nestelt heet eenzaamheidEn eenzaamheid is van alle leeftijden. Het slaat vooral ook onder onze ouderen pijnlijk hard toe in deze tijd. Misschien heb je je opa of oma al weken niet gezien. Mag die alleenstaande buurvrouw uit je straat geen bezoek meer ontvangen.#BOTERKAASENEIEREN

Hoe moeilijk de situatie soms is: Je bent niet alleen. Ga met ons de strijd tegen eenzaamheid aan. Met dit initiatief van 10,000 HOURS en ID&T willen we samen met jou een verschil maken, mensen verbinden en inspireren. Hoe? We spelen een spelletje! Doe je mee? <3  


  1. Geef je op met een vriend of vriendin en speel een raamspel met een oudere in je straat of met je eigen opa en oma. Denk aan een potje Boter, Kaas en Eieren of een ander tof spel dat je via het raam kan spelen! Je krijgt van ons een speciale toolkit toegestuurd waar alles in zit wat je nodig hebt.
  2. Met een inspirerende online workshop helpen experts van 10,000 HOURS, ID&T en Breekjaar je jouw spel vormgeven en reiken we je handvatten aan waar je ook in de toekomst wat aan hebt.
  3. Deel jouw spelletjes-moment op Instagram met de #boterkaaseneieren en challenge drie vrienden om zich aan te sluiten bij de movement. De leukste, grappigste of meest ontroerende filmpjes worden beloond met een cadeaubon voor merchandise van een festival naar keuze!

Join samen met deze festivals de strijd tegen eenzaamheid!

BELANGRIJK OM TE WETEN ALS JE MEE WIL DOEN:
🏅 Je krijgt een online certificaat bij afronding van je deelname en afhankelijk van jouw verdiende punten met de challenges ontvang je een cadeaubon voor merchandise van een festival naar keuze!


🗓 Voor de online workshop geef je bij je aanmelding twee voorkeursdagen op, deze dien je vrij te houden tot je bevestigd krijgt voor welke dag en tijdstip je bent ingedeeld.


💪 Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor #boterkaaseneieren, daarom vragen we om jouw commitment voor deelname zodat we niemand hoeven teleurstellen.


📲 Je staat er niet alleen voor! Je wordt ingedeeld in een groep, eventueel samen met de vriend of vriendin met wie je je opgeeft, en jouw begeleider staat je bij via WhatsApp of Zoom als je vragen hebt.

Meld je aan voor #boterkaaseneieren!

Eenmalig · Elk moment
Online vrijwilligerswerk
#boterkaaseneieren: Meld je nu aan! Ga samen met ons de strijd tegen eenzaamheid aan. Meld je samen met je vrienden aan voor #boterkaaseneieren!Geplaatst door #boterkaaseneieren

TIPS & TRICKS:Als je meedoet aan #boterkaaseneieren, lees dan deze tips & tricks goed door! Houd je te allen tijde aan de richtlijnen van de overheid.


  1. Neem vooraf contact op met de oudere met wie je het spel gaat spelen. Spreek een dag en tijdstip van te voren goed af. 
  2. Ga alleen naar een verzorgingshuis wanneer je daar een direct contact hebt. Iemand die je kent die daar werkt en die jou toestemming heeft gegeven. In deze tijden raden we het je af om zomaar langs te gaan.
  3. Bedenk wat de beste manier is om tijdens het spel te communiceren met de oudere via het raam. Denk bijvoorbeeld aan: bellen, een notitieblokje gebruiken, het raam aan de bovenkant openklappen mits dat veilig is.
  4. Denk na over hoe je jouw video wil opnemen waarmee jij weer drie vrienden nomineert en uitdaagt via Instagram met de #boterkaaseneieren! Misschien wil je wat beelden maken van het raamspel. Vergeet niet om @10_000hours, @offical_idt en @hashtagboterkaaseneieren te taggen!
  5. Speel het spel veilig en houd je aan de 1,5m regel.
  6. Respecteer elkaar en de omgeving, laat alles na het spelen schoon achter.

Weetje nog...

Boter, Kaas en Eieren

Teken een raster en zet om de beurt een rondje of een kruisje in een hokje. 3 op een rij? Dan win je! Yep, diagonaal telt ook.

Pictionary

Teken op je mooist iets op het raam en daag je tegenstander uit zo snel mogelijk te raden wat de tekening voorstelt. Vergeet niet de tijd bij te houden!

Punt en streep

Teken een aantal rijen puntjes en zet om de beurt een horizontale of verticale streep tussen de puntjes. Wie de meeste vierkanten heeft aan het einde van het spel wint!

Zo, genoeg inspiratie! Nu is het jouw beurt. 

Welke spellen kun je nog meer bedenken? Misschien wil je een mooie tekening maken of een lieve boodschap schrijven. Gebruik je creativiteit!

#boterkaaseneieren is een initiatief van: