We connect our next generation to vulnerable people by using the universal language of music.

Deze zomer staken 100 jongeren hun tijd en energie met liefde in voor onze maatschappij via ons trainingsprogramma Music Moves. Zij organiseerden samen met meer dan 300 vrijwilligers hun eigen sociale muziek event!

We leiden jongeren en young professionals via trainingsprogramma's op, waarbij we ze leren om zelf sociale evenementen te organiseren. Ze bepalen hun eigen concept en hoe ze muziek inzetten om anderen een topdag te bezorgen.


De trainingen worden gegeven door experts uit het werkveld, zoals de Brand Director van ID&T of de Dagbesteding van maatschappelijke organisatie Cordaan. We leren deelnemers over maatschappelijke problematiek, leiderschap, sociaal ondernemen en organiseren.

MUSIC MOVES

In het kader van de Maatschappelijke Diensttijd voor Jongeren hebben we Music Moves ontwikkeld, waarbij we samen met met onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties een programma aanbieden om de samenwerking tussen mbo en hbo studenten te bevorderen en hen kennis te laten maken met maatschappelijke problematiek.

HEROES ACADEMY

We ontwikkelen ook programma's en projecten die aanvullend zijn op het reguliere onderwijsaanbod. We zien grote groepen jongeren in de samenleving die willen leren en werken, maar dit niet terugvinden in het reguliere onderwijsaanbod. Voor hen hebben we de HEROES academy ontwikkeld.

MUSIC MOVES

Met muziek verbinden we jongeren en kwetsbare mensen met elkaar.

Met ons trainingsprogramma zijn 100 jongeren opgeleid tot social coaches, door trainingen in onderwerpen zoals maatschappelijke problematiek, sociaal ondernemerschap en organiseren. Met deze kennis hebben zij hun eigen sociale muziek evenement bedacht en uitgevoerd tijdens de introductieweek van de Hogeschool van Amsterdam, waar nog eens 300 jongeren als vrijwilligers hielpen bij de organisatie van de evenementen.


Van salsa dansen met eenzame ouderen tot een techno rave met doven. En van Hiphop workshops met jongeren met een beperking tot jamsessies met Nieuwe Amsterdammers.

"Music Moves heeft mij het organiseren van een event van begin tot eind geleerd. De tegenslagen die erbij hoorden hebben me uitgedaagd en de overwinningen, extreem blij gemaakt. Het allermooiste vind ik de blijdschap en dankbaarheid die we er voor terug hebben kregen vanuit onze doelgroep. Samen met de VIPS en de vrijwilligers van de HvA hebben we die dag volledig gerockt 🤘🏼"

Samenwerken? Get in touch!

Marissa van Beurden

Project Manager

marissa.vanbeurden@10000hours.nl


"Ik denk gewoon dat het heel belangrijk is om in het leven waarin we allemaal heel erg snel gaan en veel bezig zijn met onze carrière en van alles willen, we ook de tijd nemen om de essentie van het leven ervaren. Niet iedereen heeft het zo goed als wij het hebben, en als we daar dan iets voor kunnen betekenen dan steek ik daar graag mijn energie in. Daarnaast vind ik het vanuit mijzelf ook erg belangrijk om die bewustwording bij mensen te creëren en om mensen te triggeren om iets goeds te doen."