Maak kennis met onze HEROES en lees over hun allermooiste momenten.

De HEROES van 10,000 HOURS zijn vrijwilligers die al meerdere jaren met al hun energie en passie meedoen met onze vrijwilligersdagen. Wij trainden ze tot supervrijwilligers, door ze te leren over omgaan met kwetsbare mensen en het organiseren van een eigen sociale event.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze verhalen en wil je ook een keer meedoen met een van onze events? Zet jouw tijd en talenten samen met ons in voor de maatschappij!

MARCELLA"Mijn allermooiste vrijwilligersmoment was met THE PROJEQT 2018. Ik twijfelde of ik zou deelnemen aan deze dag, maar ben uiteindelijk toch gegaan en heb een onvergetelijke dag beleefd. Kippenvel momenten, buikpijn van het lachen en de saamhorigheid tussen de vrijwilligers en VIP’s is echt onbeschrijfelijk. Ik weet nog dat we tijdens een van de vrijwilligersdagen shirtjes weggaven aan de VIPS. Op een gegeven moment dacht één van de VIPS dat ze op waren. Het moment dat ik er nog een tevoorschijn toverde en aan haar gaf is niet in woorden te omschrijven. Ze begon te huilen en gaf me een knuffel, zo een die eeuwig voortduurt. Een shirtje hè mensen.. ‘’gewoon een shirtje’’."
SHARIF"In mijn tweede jaar als HERO bij 10,000 HOURS heb ik samen met 2 andere HEROES een event georganiseerd waarbij we een groot deel van een kinderboerderij hebben opgeknapt en gelijktijdig activiteiten deden met kansarme kinderen uit de buurt. Het resultaat mocht er zeker zijn, de kinderen waren super enthousiast en de leidster van de kinderboerderij zeer dankbaar, kortom; een topdag! Tegenwoordig ben ik nog betrokken als groepshoofd bij grotere evenementen zoals THE PROJEQT waar ik elk jaar geniet van het plezier van de VIPS en trots ben hoeveel impact we samen kunnen maken."
CHARISS"Mijn mooiste 10,000 HOURS momenten zijn soms ook wel verdrietig. Een die me echt is bij gebleven was toen ik tijdens de HERO opleiding voor de eerste keer kennis maakte met jongeren met een beperking tussen 12 en 18 jaar, die uit huis waren geplaatst. Een jongen was al 18, maar verstandelijk 4 jaar. Zijn ouders waren drugsverslaafd en zijn hem een keer in de tuin vergeten toen hij klein was, het onweerde toen heel hard en door dit trauma heeft hij waarschijnlijk een verstandelijke beperking opgelopen. Ik vond zijn verhaal zo aangrijpend, dat ik daarna erg emotioneel werd. Dat zal ik nooit meer vergeten en op zulke momenten motiveert 10,000 HOURS mij alleen maar meer om vrijwilligerswerk te doen en me in te zetten voor de maatschappij."
CHRISTIAAN"10,000 HOURS is een deel van mijn leven, omdat ik met iets doen waar ik goed in ben een bijdrage kan leveren. Bijvoorbeeld het bouwen van een DJ booth (Mysteryland & WTTF), een zwembad trap (Dominator) of het verbouwen van een complete woning en tuin (Gabbers voor Gabbers). Met een organisatie waarvan de manager voelt als je beste maatje, waar je je hart kunt luchten, waar vriendschappen worden geboren, relaties ontstaan.
Iemand zei ooit een keer: 10,000 HOURS is niet een organisatie, dat zijn wij allemaal."
RONJA"Tijdens THE PROJEQT 2019 zat ik in de tuin met een VIP te kletsen, toevallig kwamen we erachter dat we allebei ontzettend fan bleken te zijn van dezelfde band. Binnen no time stonden we samen op de tuintafel een potje luchtgitaar te spelen. Het bijzondere aan 10,000 HOURS is dat iedereen zo ontzettend betrokken is. Zowel met de VIPS als met de vrijwilligers onderling, de sfeer is altijd goed en iedereen komt met hetzelfde doel: de VIPS een onvergetelijke tijd geven (en onszelf stiekem ook)."
JIM"Mijn allermooiste moment was toen ik samen met een VIP en drie andere vrijwilligers pannenkoeken ging bakken. Er moest ook nog een lijstje op gehangen worden en terwijl we bezig waren begon de VIP te huilen. Ik vroeg wat er was, ze zei: ik vind het zo gezellig met jullie vandaag, dankjewel dat jullie er zijn. Kippenvel! Als bedankje heeft ze tijdens de knutselmiddag een t-shirt voor me gemaakt. Dat gebaar vond ik zo mooi en de herinnering onbetaalbaar. Elk uur dat je met 10,000 HOURS meedoet wordt met zo veel dankbaarheid beloond."
ANITA"Ik heb heel veel mooie 10,000 HOURS momenten. Als ik het in het algemeen zou moeten omschrijven, dan zijn het vooral de momenten dat ik foto’s aan het schieten was. En dat ik dan echt met tranen achter de camera zat, omdat ik gewoon zo intens gelukkig was. Ik zag iedereen super happy genieten na al het harde werken en dat is eigenlijk wel bij elk evenement geweest."
BART"Ik ben nu al een paar jaar HERO bij 10,000 HOURS en ik weet mijn eerste event nog wel, dat was met Sensation voor daklozen en mensen met verschillende beperkingen. Er waren knutsel en DJ Workshops, in een super groot gebouw. Er kwam toen een jongen in een grote, zware rolstoel aan. Die kregen we daar niet naar boven. We hebben die jongen toen uiteindelijk naar boven getild en hem de hele dag in een bureaustoel rondgereden. Hij had de dag de dag van zijn leven en hij en zijn begeleider waren super dankbaar. Dat is wel waar je het voor doet."
DENISE & ARJAN"In 2012 hadden we een Mysteryland vrijwilligersdag en toen hebben we elkaar ontmoet. Sinds toen is het ook wel ontstaan, inmiddels hebben we alweer 6 jaar een relatie. We kunnen wel uren vullen met mooie 10,000 HOURS momenten die we samen hebben meegemaakt. Bijvoorbeeld drie jaar geleden tijdens de Dominator dag, was er een man van in de 50 met het Syndroom van Down. We gingen samen een stukje lopen en hij pakte mijn hand vast. Ja, gewoon een geluksmomentje."
SEBAS"Mijn favo 10,000 HOURS moment was mijn eerste ervaring met de VIPS, dat waren toen mensen met een beperking. Van alle leeftijden. De interactie die je dan hebt, dat ik het festival gevoel naar hen kan overbrengen en dat je dan ziet dat zij de dag van hun leven hebben... Dat is geweldig. Ik ga al jaren naar festivals en nu kan ik wat teruggeven. Ik weet nog goed dat er een DJ workshop was en dat iedereen al op de tafels en stoelen samen stond te dansen, terwijl het echte feest nog moest beginnen!
SANDER"Twee jaar geleden was ik vrijwilliger tijdens een dag voor kinderen met een beperking. Die jongens van ongeveer 9 tot 12 jaar oud waren in het begin heel erg bang, maar na een tijdje kwamen ze helemaal los. Het jaar daarna was ik er weer en had ik voor een van die kids een t-shirt meegenomen. Ik was benieuwd of hij me zou herkennen, en dat deed hij! De waardering die je krijgt, door gewoon jezelf te zijn. Het besef en de energie die je krijgt, ook van de vrijwilligers om je heen. Ik ben nu bijna 5 jaar vrijwilliger voor 10,000 HOURS, vrienden die ik heb gemaakt zie ik ook in mijn privé leven. Het is zo mooi dat je dit met elkaar kan delen."
ROOS"Al meerdere jaren zet ik me met veel enthousiasme in als vrijwilliger voor 10,000 HOURS, maar het eerste jaar dat ik als groepshoofd mocht helpen bij THE PROJEQT vond ik zó tof. Alle klussen die ik aangereikt kreeg of waarbij ik moest improviseren, gingen allemaal goed. Als ik dan de blijdschap van alle vrijwilligers en de VIPS zie, dan word ik daar gewoon super enthousiast van. Iedereen staat er met een grote glimlach, dat is waarvoor ik het doe."
MYRTHE"Ik was een keer aan het dansen met een jongen met een zware verstandelijke beperking. Zijn begeleider kwam toen naar me toe en zei; wow! Wat jij nu met hem aan het doen bent, normaal gesproken is hij zo gesloten en in zichzelf. Je hebt hem nu helemaal uit z'n comfortzone gehaald! Toen dacht ik, wat is dit vet. Dat ik dit heb kunnen losmaken, want zo had hij hem nog nooit gezien. Ik had echt een gevoelige snaar bij hem weten te raken, nou toen ben ik ook gewoon helemaal happy naar huis gefietst. Ik vind het echt super leuk om die mensen zo'n geluksmomentje te bezorgen."
STEPHAN"Ik heb twee jaar normaal vrijwilligerswerk gedaan en het derde en vierde jaar was ik groepshoofd. Vorig jaar in Amsterdam, daar was een jongen die maar achter me aan bleef lopen. Hij vond alles leuk wat ik deed, hij wilde timmeren, hij wilde schoffelen, hij wilde een rondje mee met de cabrio. Ja dat soort dingen zijn me echt bijgebleven. Dat ik dan wegging en dat hij een knuffel kwam geven en vroeg of ik alsjeblieft nog een keer terug kwam. Het gevoel dat ik heb na zo'n dag is voldaan. Kapot en voldaan. Omdat je álles gegeven hebt."